Здравейте, искам да попитам за компетентното ви мнение. Работя в банкова сфера от 1г. и 8м. Назначена съм на срочен договор по заместване,т.е. докато се върне титуляра(това ще стане другата седмица). Бремена съм в 2 месец. Въпросът ми е ако не ме преназначат и си намеря фирма, в която да продължа да си плащам здравните осигуровки, може ли да е на 420лв.? До сега са ме осигурявали на много повече и искам да си вземам хубаво майчинство. Просто в такъв момент незнам кое ще е най-добре за мен. Благодаря за разбирането.
Благодаря много за изчерпателния отговор :)
Здравейте имам следния въпрос относно Запора.
Т.е. преди няколко години моите родители ме накараха да кандидатсвам в проекта Млад фермер - заецевъдство. Но няколко месеца преди втората проверка зайците умряха и от Фонд земеделие ни казаха, че трябва да връщаме парите, защото смъртния акт не играел никаква роля. Също така ги питахме по колко минимум трябва да връщаме, за да не станат нещата по-сложни. Отговорът им беше: "Връщайте по колкото можете, да се вижда че превеждате някакви пари". Сега имам запор на заплатата, защото сумите, които са внасяли родителите ми били прекалено малки. Въпросът ми е следния: има ли как този запор да се прехвърли на баща ми на името, защото неговата заплата е много по-голяма от моята. Мога ли да тегля кредит при условие, че запорът ми е към държавна институци
Ясно ...значи съм прецакана :( Просто си изгаря и до там
Здравейте,
имам следният казус: Работя в една голяма компания вече година и половина. Не съм ползвала отпуск. От ТРЗ ми казаха, че до декември месец тази година имам да използвам общо 29 дена( 10 от мин. година), но регионалният ми мениджър не иска да ме пусне даже за 2 дена. Въпросът ми е дали отпуската ми изгаря или трябва да ми се плати поне за тези дни от миналата година?
Благодаря предварително!